Аляксандр Шумілін сустрэўся з працоўным калектывам СТАА «Белвест»

12 августа 2020

Аляксандр Шумілін сустрэўся з працоўным калектывам СТАА «Белвест»
2020

У рамках адзінага дня інфармавання Старшыня Дзяржаўнага камітэта па навуцы і тэхналогіях Рэспублікі Беларусь Аляксандр Шумілін сустрэўся з кіраўніцтвам і працоўным калектывам СТАА «Белвест». У ходзе сустрэчы абмяркоўваліся перспектыўныя напрамкі развіцця, а таксама пытанні выпуску якаснай прадукцыі, запатрабаванай на ўнутраным і замежным рынках. Варта адзначыць, што ў рамках Дзяржаўнай праграмы інавацыйнага развіцця на 2016-2020 гады прадпрыемства выконвае праект па распрацоўцы і асваенні новых тэхналогій у вытворчасці абутку (аперацыі дэфектоўкі скуранога тавару, раскрою, шэршэвання, намазкі, налепкі і інш.) з укараненнем рабатызаваных метадаў вытворчасці. Прымяненне праграмна-апаратнага комплексу забяспечыць істотнае павышэнне якасці ацэнкі скур з магчымасцю аналізу не толькі знешніх, але і ўнутраных дэфектаў.

«Інавацыйнасць комплексу складаецца ва ўжыванні рабатызаваных тэхналогій з унікальнай аснасткай працоўных органаў, тэхналогій машыннага зроку і ўльтрагукавой рэзкі, саманавучальных аўтаматызаваных сістэм кіравання. Рэалізацыя гэтага праекта дасць магчымасць павысіць тэхналагічны ўзровень прадпрыемства, умацаваць пазіцыі ў існуючых сегментах абутковага рынку, пашырыць геаграфію экспарту, значна знізіць вытворчыя выдаткі, павысіць якасць і канкурэнтаздольнасць айчыннай прадукцыі», - сказаў Аляксандр Шумілін. Ён таксама адзначыў, што рабатызацыя вытворчасці не прывядзе да скарачэння колькасці калектыву прадпрыемства, паколькі агульны прырост аб'ёму запатрабуе большай колькасці працаўнікоў па такіх спецыяльнасцях, якія пакуль не ўяўляецца магчымым аўтаматызаваць.

У ходзе візіту ў Віцебскую вобласць Старшыня ДКНТ Аляксандр Шумілін наведаў Талачынскі кансервавы завод, на якім, у рамках ДПІР, будуецца цэх хуткага замарожвання. Інавацыйнасць праекта заключаецца ў стварэнні вытворчасці хутказамарожаных бульбапрадуктаў тыпу french fries (англ. - бульба фры), што будзе спрыяць далейшаму развіццю галіны па вытворчасці хутказамарожаных прадуктаў харчавання з гародніны і бульбы. Гэта скароціць імпарт дадзеных прадуктаў у Беларусь. У цяперашні час на прадпрыемстве вядуцца працы па ўстаноўцы лініі па вытворчасці бульбы фры, яе шокавай замарозцы, пакаванню і далейшаму захоўванню гатовай прадукцыі.





Картинка для анонса: Array